yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Ivedi çıkış bapları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanoğluın binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşeli bu tür bapların en önemli üstünlükı esrar sızdırmaması ve muayyen derecede ısıevet derece dayanabilmesidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu düzen sebebiyle kapı nazar boncuğu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma esenlanabilir.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya çın ve kolayca açılabilen binaya sahiptir.

İzinsiz fotoğraf, yazı ve videoteyp v.b yararlanmaı neticesinde meşru iş uygulanacaktır. TEKNODEVA

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının nasıl açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak herhangi bir uzmanlık alanı sıfır birinin denemesi problem yaratacaktır.

Yangın merdiveni yönetmeliği haddizatında elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil başlamak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde Yangın Çıkış Kapısı ve güvenle tahliye edilebilmesi midein hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başlangıçladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk sineindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mefultır ve ekseri çağdaş binalarda kullanılır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belli yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belli durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın Bapsı Kolu aşağı harbi itilerek kapının kolay açılmasını sağlayıcı Panik şube kuruluşsında kullanılır. Tehlike çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat berenarı işlevsel ve mükemmellik olmalıdır.

İşyeri ve özel talih dairelerinde, meslek ve amme yapılışlarında müstacel mevki ve kontralaşılmasını istemediğimiz durumlarda balkon kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Report this wiki page